Hordvik Musikklag
Hordvik Musikklag
 • Nyheter    • Musikklaget    • Medlemmer    • Musikkhus    • Årsplan    • Spilleoppdrag    • Grasrotandelen    • Kontakt    • Linker    • Internt     • Gjestebok  

 

 

   Nyheter
           

Snarveier:
 Bli medlem
 Logg inn medlem
 Kontakt oss!
Antall besøk på siden: 627 442

 

 


Unge Talenter Konsert
 

Hordvik Musikklag arrangerte torsdag 25.november 2010 en konsert for Unge talenter i Hordvik skole.

Hordvik Musikklag arrangerte denne konserten for å gi unge musikere som satser litt ekstra på blåseinstrumenter en mulighet til å opptre for et publikum som solister. De fikk vist fram alt de jobber med og forsøker å få til, samtidig som de fikk en god trening i å spille for et publikum og i å bli akkompagnert av et større ensemble. Konserten var også et ledd i arbeidet med å skape større oppslutning omkring både musikklag og skolekorps i Hordvik, og få til et bedre korpsmiljø i skolekretsen.

Alle solistente kommer fra skolekorps i Åsane, og blir undervist av Knut Emil Mjøs ved Bergen Kulturskole. De fikk selv velge sine stykker, så lenge de var arrangert for solist sammen med brass band.

Syv unge solister meldte sin interesse og ville stille opp og spille sammen med Hordvik Musikklag. I tillegg ble alle de nye aspirantene i Hordvik Skolemusikklag invitert til sammen å spille to stykke til akkompagnement fra Musikklaget. De fleste solistene som stilte opp er unge, men musikkvalget viste at de har ambisjoner om å nå langt.

Fra Hordvik Skolemusikklag kom Kristine Ryland, 9 år, og broren Sindre Ryland, 11 år.

Kristine spilte Vårfunderinger av den svenske komponisten Göran Swedrup mens Sindre spilte Bread and Butter som også er skrevet av en svensk komponist, Jan Utbult.

Fra Tertnes skoles Musikkorps:
Malin Iversen, 11 år, som spilte en Euphonium solo som Torstein Aagaard Nilsen, fra Manger, har skrevet basert på en nord norsk folketone.

Ragnhild Gaupholm, 11 år, satset på filmmusikk og spilte på kornett gjennomgangsmelodien fra filmen Children of Sanchez.

Markus Kvammen, 14 år, hadde funnet fram Andrew Lloyd Webber sin flotte Pie Jesu fra den storslåtte Requiem Mass. Soloen er på Ess kornett.

Mads Emil Kvammen, 17 år, spiller Euphonium og han valgte et solostykke som er velkjent for alle som spiller dette instrumentet, Rhapsody for Euphonium av den kjente amerikanske komponisten James Curnow.

Fra Åsane Janitsjer:
Maren Grønningssæter, 13 år, som på kornett spilte den vakre soloen av frelsesarmesamlen Share my Yoke.

Alle solistene spilte helt fantastisk og viste stort potensial. Det er inspirerende å høre så store talent komme til uttrykk gjennom musikk. Forsetter de med samme spillegleden og innsatsen kan de alle bli store musikanter i fremtiden. Det skal bli spennende å følge deres videre karrierer!

Konferansier ved konserten var Øystein Kallekleiv.

   

Bilder fra konserten:  Utskriftsvennlig versjon