Hordvik Musikklag
Hordvik Musikklag
 • Nyheter    • Musikklaget    • Medlemmer    • Musikkhus    • Årsplan    • Spilleoppdrag    • Grasrotandelen    • Kontakt    • Linker    • Internt     • Gjestebok  

 

 

   Nyheter
           

Snarveier:
 Bli medlem
 Logg inn medlem
 Kontakt oss!
Antall besøk på siden: 726 383

 

 


Sesongen som har vært
Haldor Meland og Magnus Tellevik
 
Haldor Meland og Magnus Tellevik
 
Frode Kvisti
 
Frode Kvisti
 
Trond Vegar Skjold
 
Trond Vegar Skjold
 
Fiskekonkurranse ved Tellevik Kai
 
Fiskekonkurranse ved Tellevik Kai

Året som har vært har gitt Hordvik Musikklag både opp og nedturer - og har vært lærerikt på mange måter. Korpset har gjort en solid innsats i konkurranser - og på det lokale plan.

Tidlig etter sommeren samlet korpset seg til et oppstartsseminar på Katteli ved Mjølfjell. Det er alltid kjekt å starte en sesong med et seminar, slik at samholdet i korpset kan styrkes på en fin måte.

I slutten av september hadde korpset så en Musikal-konsert. Lokalsamfunnet var som vanlig flinke til å støtte opp om Musikklaget, og vi er heldige som har en så flott gjeng med støttemedlemmer som alltid stiller opp på Musikklaget sine arrangementer!

Oktober dreide seg for det meste om opptakten til et av sesongens høydepunkter -
Siddis Brass
i Stavanger, første helg i November. For anledningen hadde korpset hyret inn en gjestedirigent, Trond J. Madsen, som gjorde en flott jobb. Det ble en kjekk tur for korpset, der vi fikk et fantastisk bra resultat. Med hele 100 poeng (93 for spilling, 7 for program) kom vi på en flott 4. plass.

Frem mot jul ble det spilt igjennom diverse aktuelle stykker til NM, samtidig som det ble spilt på forskjellige arrangementer i nærområdet.

Etter jul hadde NM alt fokus for korpset. Korpset gjorde en fantastisk innsats, slik at resultatet på NM for Brass Band skulle bli best mulig for Hordvik Musikklag. Håpet var at korpset skulle overleve i 3. divisjon, noe som korpset dessverre så vidt ikke klarte. Med stykket "Firestorm" av Stephen Bulla fikk korpset 84 poeng, noe som holdt til en 13. plass - noe som var siste nedrykksplass.

I mars kunne Musikklaget så invitere kjente og kjære til Tyrolerkveld i Musikkhuset. Det ble en ekte tyrolersk kveld - med live musikk av en gruppe fra Musikklaget.

Den tradisjonelle fiskekonkurransen ble arrangert i mai. Med nesten 50 deltakere, og et strålende vær, ble det en koselig dag ved Tellevik Kai. Fisken bet godt og folk kunne gå fornøyde hjem.

Musikklaget kunne så avslutte med en konsert i slutten av juni. Der inviterte vi til en musikalsk rundreise til mange av verdens land. Med fullt Musikkhus ble det en flott konsertopplevelse for oss alle.

Ved siden av alt dette, kan det være verd å nevne at spennende ting har skjedd på øvingsplanet også. Knut Emil Mjøs har vært korpsets faste dirigent, og hatt oss utenom Siddis, men i tillegg har han også brakt inn Tom Brevik som et ledd i å forbedre den musikalske klangen i korpset. Det har vært et spennende prosjekt, som har gitt korpset noen nye øvingsmetoder. Dette vil det bli jobbet videre med etter sommeren, da Tom Brevik vil få ansvar for korpset frem mot Siddis. Vi håper dette vil gi fortsatte resultater!

Enkelte medlemmer har dessverre måtte se seg nødt til å gi seg i Hordvik Musikklag i løpet av sesongen. Spesielt trist er det kanskje å miste personer som Olga Hordvik, Tor Inge Holdhus og Agnar Sætre. Tor Inge har spilt euphonium for Musikklaget siden 1999, og har vært et sjarmtroll av de sjeldne på øvinger. Agnar har siden 1993 alltid gjort en flott jobb for Musikklaget med å stille opp på dugnader, arrangere dugnader, kjøre trommeutstyr og mye mer, i tillegg til å ha gjort en flott jobb som trombonist. Olga har spilt i Musikklaget siden 1958(!), og er en av de lengstspillende i Musikklaget noensinne. Hun har alltid vært en gledesspreder, og vært flink til å stille opp hver gang det har vært behov for hun. Det er trist å miste en så god kornettist.

Korpset ser likevel ut til å ha en god besetning til neste år, og vi går spennende utfordringer i møte.

    Utskriftsvennlig versjon